Træfældning i Meulenborgskoven

Artikel fra Helsingør Dagblad:

Meldt til politiet for at have tilsidesat fredning

Formand for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, Ebbe Kanneworff, er bestyrtet over de mange træfældninger, der er overgået den sydøstlige del af Meulenborgskoven uden Fredningsnævnets tilladelse. Her ses han ved et af de meget gamle egetræer, der blev fældet mandag.

Af Tine Zedeler , den 25. november 2009 kl. 23:09
SNEKKERSTEN: Formand for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, Ebbe Kanneworff, kontaktede i går Helsingør Kommunes miljø- og naturafdeling for at anmelde Freja Ejendomme for at have tilsidesat den fredning, som gælder for hele Meulenborgskoven.

En fredning som blandt andet går ud på at alle ege-og bøgetræer over 100 år skal bevares til deres død. Desuden skal skoven drives som naturskov, som angiveligt betyder, at der skal søges om tilladelse hos Fredningsnævnet, hvis det skønnes nødvendigt at beskære eller fælde nogle af træerne i skoven, som var det, der skete i mandags i den sydøstlige del af Meulenborgskoven, hvor tre af skovens meget gamle træer og flere andre træer blev fældet på bestilling af det statsejede ejendomsselskab Freja Ejendomme, som står for salget af Meulenborgskoven.

– Jeg har anmeldt sagen her til morgen (i går, Red). Jeg har også talt med direktøren for Freja Ejendomme, Mads Bjerre, som har fortalt mig, at man ikke vidste, skoven var fredet. Det er ret fantastisk, eftersom det står nævnt i salgsprospektet, at skoven er fredet. Det er i den grad graverende, at det er staten, der tilsidesætter fredningen af skoven og dukker op med stort materiel og går i gang med at fælde træer, som man selv har været med til at frede. Det er fuldstændig absurd. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Ebbe Kanneworff, som har været ude flere gange og besigtige området, hvor træfældningen er foregået.

Skriv et svar